Comfyballs är nu klimatneutrala

Enligt IPCC släpper klädindustrin ut mer växthusgaser än alla världens flyg och fartyg tillsammans. 80 % av utsläppen kommer från klädproduktion, inte transport. Utöver klimatpåverkan så sätter även klädproduktionen press på utsatta vattenresurser och släpper ut stora mängder mikrofiber.

Från och med januari 2020 är alla Comfyballs boxershorts klimatneutrala

För att uppnå detta har vi beräknat vårt totala koldioxidutsläpp tills produkten är i kundens händer och vi kompenserar vårt utsläpp genom att delta i två projekt inom koldioxidsutjämning.  

Genom att köpa klimatneutrala produkter bidrar du till globalt miljöskydd och du stödjer ansedda koldioxidsutjämningsprojekt. Du bidrar även till att uppnå FN:s mål för hållbar utveckling som bekämpning av fattigdom och bättre levnadsvillkor i nya länder och utvecklingsländer. Koldioxidsutjämningsprojekten är testade och certifierade enligt internationella standarder och ClimatePartners certifieringsprocess är testad av TÜV Austria. 

En standardprodukt från Comfyballs/Comfy har ett koldioxidavtryck på ca 1,6 kg CO2. Detta motsvarar samma koldioxidavtryck som ett glas mjölk, 11 glas apelsinjuice eller en halv cheeseburgare ger. Även om detta kan verka marginellt så kommer det göra stor skillnad i längden om vi alla gör lite.

Hur kan du använda dina produkter så miljövänligt som möjligt?

  • Använd produkten tills den går i sönder (vi arbetar kontinuerligt med att göra den så hållbar som möjligt)
  • Tvätta i kallare vatten (40 grader räcker även om 60 grader går bra)
  • Återvinn (alla kläder även underkläder och kläder med hål, fläckiga och trasiga kläder, bör lämnas i rent skick i en påse till Frälsningsarmén, Myrorna eller någon annan secondhandbutik. Märk påsen med ”textilavfall”.)